Friday, July 20, 2007

Websitenize Link Directory Eklemeden Önce ?

10 Mistakes to Avoid When Setting Up a Link Directory

Evet websitenize link directory eklemeden önce bilinmesi gerekenler ve bu konuda izleyebileceginiz 10 adim.

1- Don't create a directory page with all your links on one page.
Directory sayfasi hazirlarken tüm linkleri tek sayfaya doldurmaya calismayin. Bir sayfada 30-40 urlden fazla link olmamasina dikkat edin. Sayfalarda çok link olmasi hem link verenlerin(link degişimi ile) hemde google in hoşuna gitmeyecektir.

2- Plan your link directory on paper first
Link directorynizi önce bir kagit üzerinde planlayın. Hangi katagoriler olacak ve bunlar nasil isimlendirilecek. Site içerigi ile ilgili katagoriler olmasina dikkat edelim.
Örnegin, siteniz "Making Candles and Candle Accessories" konusu ile ilgili, link directornizi olustururken "Computers & Games, or Search Engine Optimization" seklinde katagoriler olusturmayin.

3- Only link to web sites that relate to your site theme
Site icerigine uygun sitelere link verin site temasi disindaki sitelere link vermemeye dikkat edin.

4- Choose names for link categories that you want to use now and in the future,
Katagori isimlerini seçerken dikkatli olun, hem şu anı hemde gelecegi düşünmek zorundasınız. Directory katagoriniz arama motorlarında indexlendikten ve pr aldıktan sonra yapacagınız katagori ismi degişikligi pr ve emek kaybına sebep olacagı için işin başında iyi bir planlama ve isimlendirme gerekir.

5- Avoid having sub-categories or sub sub-categories in your directory
Katagori derinliginden uzak durmaya çalışın ineceginiz her alt katagori hem o sayfanın pr degerini hemde o sayfadali linklerin pr degeri açısından eksi anlam ifade edecektir. Bu durum reciprocate link(karşılıklı link) degişimi yapanlar için zorluklar cikarabilir.

6- Ensure each page of your link directory has a link back to your home page.
İşinizi garantiye almak ve arama motorlarında avantaj saglamak için Link Directory sayfalariniza ana sayfadan link verin.

7- Don't be obsessed at linking only to web sites that have a good ranking
Aklınızdan çıkmaması gereken bir nokta. Link vereceginiz sitelerin hem içerik açısından hemde pr açısından güçlü siteler olmasına dikkat edin. Bu şekilde sagladiginiz hitlerden memnun olan siteler size back-link ve pr olarak dönecektir.

8- Don't use link directory software that doesn't automatically check links
Linklerinizi herangi bir üçüncü parti yazılımla kontrol etmeyin. Mümkün oldugunca manuel(elle) kontrol etmeye çalışın.

9- Don't use standard templates that come with any link manager,
Link manager larla yada yazılımlarla gelen standart templateleri kullanmayın, sitenizin içerigine göre tasarımı ve şekli kendiniz basit bir HTML editör ile oluşturmayı tercih edin.

10- Don't assume you're finished once you've set up your link directory
Adımları izlediniz ve link directoryniz hazir ancak herşeyin bittigini sanmayın. İlk önce directorynizi test edin ve tekrar test edin, tüm linkleri, hatali ve boş linklerin sahiplerini bir email ile bilgilendirin. İleride oluşlabilecek sorunlara karşı database in yedegini almayi unutmayin.

Güzel Bir Örnek :ESL Web Directory

Çevirenin Notu : Diger seo kurallari link directory ler içinde geçerlidir, bunlarin dışında diger seo kurallarinida göz önünde bulundurun.
Çevirenin Notu 2 :Birebir çeviri degildir, kendi yorumlarimida kattim.

Kaynak : Websitenize Link Directory Eklemeden Önce? [Arşiv] - Webmaster forumu

No comments: